Modning til fødsel

Winnie Elholm. Fotograf: Erik Cheng
Winnie Elholm. Fotograf: Erik Cheng

Akupunktur kan være med til at modne din krop til fødslen. Man kan starte behandlingerne fra uge 37+0, hvor man behandler en gang om ugen. Modning med akupunktur er med til forberede dig og din krop både fysisk og mentalt til fødslen. 

 

Hvis du er gået over termin, kan akupunktur ofte hjælpe fødslen i gang, enten som alternativ for, eller som supplement til den medicinske igangsættelse, du bliver tilbudt på sygehuset.

 

Som jordemoder tilbyder jeg desuden hindeløsning, hvis du er 40+0 og alle forhold taler for, at det er en fornuftig plan. 

 

Hvis det giver mening for dig, kan vi kombinere akupunkturen/hindeløsning med rebozo-øvelser, som du og din partner kan fortsætte med i hjemmet. Enkelte gange kombinerer jeg også akupunktur med KST (kranio sakral terapi), hvis der er behov for, at afstresse dig og dit nervesystem lidt ekstra inden fødslen.

 

Når du kommer hos mig, taler vi sammen og ligger den plan, der passer til dig. Jeg mærker på maven, da det giver mig information om, hvordan den lille ligger, og hvilke akupunkturpunkter, der er mest relevante at bruge. Jeg lytter også en hjertelyd, enten med træstetoskopet eller doptonen, hvis du/I også gerne vil lytte med.

 

Min erfaring er, at hvis akupunkturen sætter fødslen i gang, sker det inden for 48 timer. Er der ikke sket noget efter to dage, anbefaler jeg, at behandlingen gentages. Efter uge 40+0 anbefaler jeg to behandlinger om ugen.