Stramt tungebånd

Stramt tungebånd er meget oppe i tiden og noget der deler vandene faggrupper imellem. Jeg er af den overbevisning, at med den rette undersøgelse og med den rette indsats, kan det være en god ide, at få løsnet et tungebånd der er stramt og giver problemer for den enkelte.

 

Hvis du vil have en vurdering af dit barns tungebånd hos mig, kan du enten booke det der hedder en børnebehandling/babytjek eller en ammevejledning.

 

Jeg vurderer primært tungebånd på mindre børn men behandler spændinger hos alle aldre.  En online konsultation kan ikke bruges til at få en vurdering af tungebåndet.

 

Min faglige baggrund er bred og jeg har arbejdet med stramt tungebånd i relation til amning og behandlinger i mange år.


Ammevejledning, børnebehandlinger eller online konsultation?

Børnebehandlingen er 30-60 minutter, alt efter behov. Vi snakker om de symptomer I oplever og jeg spørger ind til amningen/flaske hvis det stadig er aktuelt. Herefter undersøger jeg barnet for spændinger og ikke mindst undersøger dit barns mundmotoriske funktion. Jeg laver blandt andet en TABBY score som der anvendes i den danske kliniske retningslinje. Jeg supplerer også med andre kliniske værktøjer. 

 

Hvis I booker en ammevejledning er der afsat 60-90 minutter og her er der fokus på amningen ifht hyppighed, teknik, bøvser, ammestillinger mm , vi snakker også her om de symptomer I oplever, laver en TABBY score og en mundmotorisk undersøgelse og hvis der er tid, tjekker jeg også barnet for spændinger.

 

Jeg sammenholder den information I kommer med, med mine undersøgelser af munden og kroppens spændinger. Ud fra dette vejleder jeg i det videre forløb. Jeg følger den kliniske retningslinje og den vejledning der ligger der ifht mine anbefalinger. Vi snakker også om, hvor det kan være relevant for Jer at søge hen, hvis tungebåndet skal løsnes.

 

Hos mig er det vigtigt at vi bruger tiden på det der er relevant for jer, så nogle gange er der mere fokus på amning under en børnebehandling og modsat ved en ammevejledning, Jeg byder ind med alle mine fagligheder og støtter og hjælper jer bedst muligt videre. På den måde tilpasser vi behandlingen/vejledningen efter jer og jeres barns behov.

 

Jeg tilbyder også online konsultationer. Her kan jeg ikke vurdere et tungebånd, men jeg kan byde ind med teknikker til at optimere amningen og sutteteknikken, vejlede i aftercare samt sparre med jer ifht det videre forløb.

 

Kropsbehandlinger før og efter klip

Hvis der er spændinger i kroppen og der er et stramt tungebånd er det fordelagtigt, at barnet får kropsbehandlinger før og efter et klip af tungebåndet.

 

Det er det, fordi et stramt tungebånd ofte skaber en overbelastning i og omkring munden for at hente maden ud af bryst eller flaske, og disse spændinger skal barnet have hjælp til at få sluppet.  Ofte er der også spændinger i mellemgulvet, skuldre, hals og nakke.

 

Grunden til, at man også skal behandle inden klippet er, at disse spændinger også han hæmme vurderingen af tungebåndet, så det fremstår mere problematisk end det reelt er.  Så klip af tungebånd og behandling af spændinger i kroppen hører unægteligt sammen.

 

Er det er større barn på 4-5 år, der har et stramt tungebånd er der både brug for kropsbehandling og et OMFT forløb hvor man arbejder med specifikke mundmotoriske øvelser. Jeg tilbyder desværre ikke OMFT men jeg tilbyder kropsbehandlinger til alle aldre.

 

Aftercare??

I vores kliniske retningslinje for stramt tungebånd anbefales det ikke, at lave aftercare af den grund, at der ikke er nok evidens på området. Jeg forholder mig kritisk ifht aftercare men jeg syntes der er overvejende gode grunde til at lave en form for aftercare, så man får mest muligt ud af det klip der er foretaget. Jeg syntes dog, at aftercare skal være tilpasset barnet og familien.

 

Jeg instruerer gerne i aftercare og jeg supplerer altid med relevante øvelser når I kommer til behandling med jeres barn. Jeg instruerer ud fra de udfordringer I oplever og de spændinger jeres barn har. På den måde bliver øvelserne tilpasset den enkelte.

 

Fertilitetsbehandlinger med akupunktur hos jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus
Graviditetsbehandlinger med akupunktur og kraniosakralterapi hos privat jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus
Ammehjælp og vejledning hos Jordemoder i Skødstrup ved Århus
Børnebehandlinger med akupunktur og kraniosakralterapi hos privat jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus

Efterfødsels behandlinger med akupunktur og kraniosakralterapi hos privat jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus

     Skriv dig op til mit nyhedsbrev her:

* indicates required

Intuit Mailchimp

Winnie Elholm

Vorrevej 32 b

8541 Skødstrup

28557394

Winnie@dengodebehandling.dk

CVR: 32848281

Vilkår & Betingelser