Efterfødselssamtale

Som privat jordemoder tilbyder jeg efterfødselssamtaler dig dig og din partner. Det gør jeg, fordi jeg kender vigtigheden af, at få snakket fødslen igennem med en fagperson. Man kan både have en efterfødselssamtale, hvis der er spørgsmål til forløbet, eller hvis det har været en overvældende, måske ligefrem traumatisk fødsel. 

Tramuatisk fødsel?

Alt for mange står tilbage med en følelse af, at de ikke havde sig selv med i forløbet, at de ikke blev hørt, at det, der skete var alt for overvældende. Nogle gange er det traumatisk fordi barnet blev dårligt og I som forældre blev bange. Eller mor bliver kørt væk, fordi hun er dårlig og far står alene tilbage med barnet. 

 

Det kan både være dig der har født, der har det svært med forløbet, men det kan også være, at det er partneren, der har stået på sidelinjen og kigget på, der har det svært. Begge dele er lige relevante og bør tages hånd om. Den reaktion og den følelse du og I står med, den er helt reel og skal tages alvorligt.

 

Samtidig kan det bagefter være svært at få et overblik over, hvad der skete hvornår. Det kan vi kigge på sammen, såfremt du har din journal med, som jeg kan læse.

 

Det bedste er ofte, at snakke med den jordemoder man har født med, og på det sygehuset hvor I er tilknyttet er det et gratis tilbud til alle. Nogle gange, er der dog kvinder, der ikke har lyst til, at snakke med den jordemoder de har være involveret med tidligere, og så er du og I meget velkomne hos mig.


Samtale og behandling

Hvis I vælger, at komme hos mig til en efterfødselssamtale, sætter jeg for det første god tid af til vores møde. Det er bedst, hvis jeg kan få lov til at læse jeres journal, evt inden, på den måde har jeg lettere ved at svare på faglige spørgsmål. 

 

Under samtalen tager vi udgangspunkt i jeres/dine spørgsmål og det, der fylder hos dig/jer. Jeg oplever, at det ofte kan være en god ide, at supplere samtalen med en behandling med akupunktur og kraniosakral-terapi, hvis du fx er stresset i din krop efter fødslen eller du har mange tanker, der er svære at få styr på. Denne behandling kalder jeg "Mor-tid" og vi kan sammen drøfte, om det kunne være godt for dig som mor, at få denne behandling i kombination med en efterfødselssamtale. Her kan du læse mere om "Mor-tid".

Reaktioner hos børnene

Ofte ser jeg, at børnene også reagerer, enten fordi fødslen var traumatisk for barnet, eller fordi det reagerer på forældrenes følelser og stress. Et barn, der er stresset efter en fødsel kan have svært ved at sove, have ondt eller være låst i kroppen, fordi det er blevet presset i forbindelse med fødslen, det kan have fordøjelsesbesvær og det kan generelt være utilpas uden forklaring. I så fald tilbyder jeg også børnebehandlinger for at komme hele vejen rundt om jer som familie.

 

Nogle gange kan vi kombinere behandlingerne første gang I er hos mig, men ofte tager vi en samtale først, og derefter en mor/far/barn behandling ved næste besøg. Det er vigtigt for mig, at der er god tid, til at hjælpe jer godt på vej videre. 

 

Læs mere om børnebehandlinger

Fertilitetsbehandlinger med akupunktur hos jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus
Graviditetsbehandlinger med akupunktur og kraniosakralterapi hos privat jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus
Ammehjælp og vejledning hos Jordemoder i Skødstrup ved Århus
Børnebehandlinger med akupunktur og kraniosakralterapi hos privat jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus

Efterfødsels behandlinger med akupunktur og kraniosakralterapi hos privat jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus

     Skriv dig op til mit nyhedsbrev her:

* indicates required

Intuit Mailchimp

Winnie Elholm

Vorrevej 32 b

8541 Skødstrup

28557394

Winnie@dengodebehandling.dk

CVR: 32848281

Vilkår & Betingelser