Vender din baby med numsen ned?

Numsen ned, underkropspræsentation, sædepræsentation eller forkortelsen UK? Kært barn har mange navne.

 

Jeg har som jordemoder og akupunktør gode erfaringer med behandlinger med akupunktur, moxa og øvelser når baby vender med numsen ned. Jeg syntes behandlingen er et godt supplement til de vendingsforsøg du bliver tilbudt på sygehuset. 

Behandlingen

Når du kommer hos mig, med en baby der vender med numsen ned starter vi altid med en snak. Derefter mærker jeg på din mave. For mig er det vigtigt, at behandlingen her, kan være et supplement til de vendingsforsøg du bliver tilbudt på sygehuset.

 

Jeg bruger akupunktur på bestemte punkter på kroppen og så instruerer jeg dig i, hvordan du bruger moxa hjemme. Det er nemlig dig selv, eller en partner, der skal lave behandlingen hjemme. På den måde behøver du ikke kommer her på klinikken mere end 1-2 gange, alt efter om vi skal gentage akupunkturen.

Moxa

Ægte moxa er gråbynke, som man tørrer og ruller til en cigar. Den tænder man og bruger til at varme forskellige akupunkturpunkter med. Jeg bruger altid det der hedder røgfri moxa for at undgå den noget tunge luft der kommer når man brænder ægte moxa af. Ideen med moxa er, at det er med til at vende energien i kroppen og derved hjælpe din baby med at lægge sig med hovedet ned.

Du kan downloade min guide til, at anvende moxaen her:

Download
Din guide til at bruge moxa.pdf
Adobe Acrobat Document 1.3 MB

Øvelser

Jeg snakker også med dig om de øvelser du kan lave hjemme, som er mest målrettet dig. Spinningbabies har et virkelig godt online materiale, så det henviser jeg til, for nærmere beskrivelse af øvelserne.

Fødsel

Hvis alle forhold taler for det, kan du sagtens forsøge at føde din baby senv om han/hun vender med numsen ned. I dag har jordemødre og fødselslæger mange og gode erfaringer med disse fødsler. Dog kan det være rart, selv at gøre noget for, at din baby måske vender sig med hovedet ned, og risikoen for et kejsersnit derved mindskes. 

Evidens?

Som jordemoder skrev jeg bachelor om “vending af baby med moxa”. Der var studier der viste en lille tendens for, at moxa virkede, men vigtigst af alt var der ingen bivirkninger ved behandlingen.

 

Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi skriver ligeledes i deres guideline "Underkropspræsentation" på side 21 at "Der er begrænset evidens for effekten af Moxa, men man kan ikke udelukke en positiv virkning på vending af foster fra sæde-til hovedpræsentation". 

 

Selv om det ikke er lavet store randomiserede studier på, hvordan moxa kan få en baby til at vende sig med hovedet ned inde i livmoderen, så er der i hvertfald ingen bivirkninger. Og ingen evidens betyder jo ikke nødvendigvis ingen effekt! :-)

Fertilitetsbehandlinger med akupunktur hos jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus
Graviditetsbehandlinger med akupunktur og kraniosakralterapi hos privat jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus
Ammehjælp og vejledning hos Jordemoder i Skødstrup ved Århus
Børnebehandlinger med akupunktur og kraniosakralterapi hos privat jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus

Efterfødsels behandlinger med akupunktur og kraniosakralterapi hos privat jordemoder og behandler Winnie Elholm i Aarhus

     Skriv dig op til mit nyhedsbrev her:

* indicates required

Intuit Mailchimp

Winnie Elholm

Vorrevej 32 b

8541 Skødstrup

28557394

Winnie@dengodebehandling.dk

CVR: 32848281

Vilkår & Betingelser